01 вересня 2022

Бібліомікс «Читай ! Цікався ! Розвивайся !» Проект ініціативної флеш – платформи «Інтеркультурний ГОГОЛЬ – MOGOL» Майданчик «Інтеркультурне намисто». Бібліотечна акція: День знань в бібліотеці

 


Веселий дзвінок

Вересень. Стежка до школи.

Дзвонить веселий дзвінок.

І через луг, через поле

Сонце спішить на урок.

Промінь лягає на трави,

Лукам навіє тепла.

Осінь стрічки золотаві

В коси дерев заплела.

Пахне прив’яленим цвітом –

З гаю, з городу, з двора.

Ми попрощалися з літом,

Ось і до школи пора.

 

(М. Сингаївський)

 

1 вересня пролунав перший дзвоник запрошуючи всіх школярів до навчання! А бібліотека запросила своїх маленькіх читачів на  Бібліомікс «Читай ! Цікався ! Розвивайся !», який пройшов в рамках бібліотечної акції: День знань в бібліотеці та Проекту ініціативної флеш – платформи «Інтеркультурний ГОГОЛЬ – MOGOL» Майданчик «Інтеркультурне намисто».  

Школярики грали, у гарної фото зони фотографувались, розвивались та нове дізнавались. Коли починається навчання у різних країнах? Гадаєте у всіх 1 вересня? А от і не вгадали. Наприклад, в південній півкулі, де осінь починається в квітні, початок занять в навчальних закладах в деяких країнах, наприклад, в Аргентині,  доводиться на квітень. Але в Південно-Африканській Республіці, як і за тисячі кілометрів від неї в Австралії - на середину січня. В Японії навчальний рік починається в квітні, а в Південній Кореї - в березні. В Європі все теж по-різному - наприклад. у Франції єдиний початок навчального року припадає на 4-е вересня, а в Нідерландах він рознесений на весь вересень.

А окрім отримання нових знань та веселощів  ми ще  написали листи з побажаннями та сподіваннями. Тож хай усі мрії здійснюються та вітаємо зі святом першого дзвоника!













Немає коментарів:

Дописати коментар