04 листопада 2022

Презентація виставки Надії Носач «Майстриня за покликом душі» до Всеукраїнського дня робітників культури та аматорів народного мистецтва.

 

Українська культура, одна з небагатьох, яка змогла вистояти під могутнім натиском чужого  впливу, зберегти свою самобутність та  первозданну чистоту. Вона зайняла гідне місце в світовій культурі та розвивалась у взаємовідносинах з культурами Заходу та Сходу. Але саме українська культура   проникнута  козацьким нескореним національним духом свободи і вольності.

Всеукраїнський день працівників культури і аматорів народного мистецтва відзначався в Україні 23 березня. Ця дата була встановлена в березні 2000 року Указом Президента України. З  2013 року, згідно з Указом   «Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат і професійних свят» цей день став відзначатися 9 листопада і отримав назву «Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва».

До цієї дати бібліотекарі підготували презентацію виставки Надії Носач «Майстриня за покликом душі», на яку завітали відвідувачі клуба «Відрада». Розмовляли про історію та важливість цього свята, дізнавались які саме існують види народного мистецтва, ділились враженнями від побаченого та почутого. Надія Носач розповіла про свою творчість, історію створення картин та представила деякі зі своїх вишивок на виставці. А викладачі мистецької школи Радько Олена та Боровик Олена створили затишний та гарний настрій виконавши музичну п’єсу  О. Гоноболіна «Лютий», М. Леграна «Шербудські парасольки», О. Зацепіна «Берег кохання». Смаколиками до свята пригостила Павлоградська міська організація Товариства Червоного Хреста.  Ми вдячні всім! 










Немає коментарів:

Дописати коментар