30 жовтня 2022

Нагородження переможця онлайн –конкурса «Вогники Хеловіна.

 


В останній день жовтня в США та інших країнах, відзначають найстрашніше, саме гарбузове і разом з тим найвеселіше свято - Хелловін, що традиційно вважається  Днем усіх святих.

За переказами, в ніч перед Хелловіном духи, що живуть у потойбічному світі, повертаються на землю, саме тому свято, а точніше, його переддень називають Днем усіх святих. А легенда згадує хитрого грішника Джека, якого не прийняли ні в пекло, ні в рай і він поневірявся на землі з пекельним вогнем в руках. Для того щоб полум'я не згасло, Джек використовував гарбуз, як ліхтар, який став згодом символом свята.

Вважалося, що для того, щоб задобрити духів і налагодити з ними контакт, необхідно принести символічне пожертвування. Потрібно винести на поріг будинку різні частування та ласощі. Діти напередодні Хелловіна традиційно вбираються в костюми всіляких потвор і містичних жахів, а потім обходять родичів, збираючи так звану «данину» — солодощі.

А у нас в бібліотеці діти здобувають солодощі приймаючи участь у онлайн –конкурсі «Вогники Хеловіна», який проводить центральна міська бібліотека. Приходько Поліна, разом з мамою, виготовили дуже красиву поробку – казковий замок до цього свята! Дивіться яка краса! Ми для читачів навіть оформили осінній ліс навколо замка, щоб створити казкову атмосферу!




Немає коментарів:

Дописати коментар