17 жовтня 2014



«ПІСЕННЕ МЕРЕЖИВО»

поетично — музична композиція

Лети, здіймайся народна пісня
Велична і простора,

така прадавня,
споконвічна й нова.
Така врочиста і весела.
В рясних мережках
музики і слова!

         Такими словами було розпочато засідання  клубу «Відрада» 15 жовтня в територіальному центрі соціального захисту населення. Бібліотекарі Фоменко В., Гудаченко Л. разом з  музичною школою  № 1 провели поетично — музичну композицію «Пісенне мереживо», присвячену пісням українського народу.
Кобець Г. 
 Кобець Г. та викладач Кулак Н.
 виконуть пісню "Чарівна скрипка"

      Виконання українських пісень: «Думи, мої думи», «Ніч яка місячна» , «Віють вітри», «Рідна мати моя», «Дивлюсь я на небо», «Червона рута», «Чарівна скрипка» не залишили нікого байдужими. Усмішки з вуст присутніх не сходили до кінця заходу. Всі присутні отримали велике задоволення і висловили подяку за цікавий матеріал, підібранний бібліотекарями і майстерне виконання пісень.  
          Українська пісня — це поетична біографія нашого народу. Про щоб не сподівалося в піснях, завжди відчуваєш велику силу почуття: щастя чи горя, туги чи радості.

         Пісня — це маленька криничка живої води. Не поспішайте її переступити, зупиніться і розважливо вдивіться в її глибинь, може побачете благородний образ свого предка й духовну вроду нащадків:
Співайте, люди, нелюдям назло,
   Співайте хором, щоб там не було!
  Хай спів стрясає груди!
Співайте хором люди!







Немає коментарів:

Дописати коментар