22 лютого 2023

Святкова літературно - музична композиція «Нині Масляна прийшла!» # Спільно з мистецькою школою

 


22 лютого зібрались у бібліотеці на святкову літературно - музичну композицію «Нині Масляна прийшла!», яку провели спільно з мистецькою школою. До нас завітали вихованці викладачів з класу гітари та бандури разом зі своїми батьками.

Колодій відзначають за тиждень перед початком Великоднього посту. У 2023 році Масницю відзначають з 20 по 26 лютого. Великий піст триватиме з 27 лютого до 15 квітня. Великдень 2023 року випадає на 16 квітня.

В останній тиждень до Великодня м’ясо вже не можна  їсти, але дозволялось удосталь "масної їжі" — сир, масло, вареники, молочні продукти, а також рибу і яйця. На Масницю (Колодій) – готують вареники з сиром і вершковим маслом, млинці зі сметаною, гречані млинці на смальці.

Масницю відзначають усі сім днів тижня та ділиться вона на два періоди: Вузька (з понеділка по середу) та Широка (з четверга по неділю). За традицією, кожен день несе у собі свої значення, повір'я, обряди, заборони та правила поведінки. Ми встигли і традиції згадати і гарний концерт вихованців мистецької школи  послухати, тож у нас точно святковий настрій! Ділимось ним і з вами!






Немає коментарів:

Дописати коментар