14 лютого 2023

Майстер – клас «Подарунки від Святого Валентина» Проект ініціативної флеш – платформи «Інтеркультурний ГОГОЛЬ – MOGOL» Хоббі – простір «ХоббіТи» до дня святого Валентина та інформаційна викладка «Кохання то вічна людська краса»

 


В Україні  святкувати День закоханих розпочали не так давно, приблизно у  90-х роках. Свято кохання  полюбилось молоді. Сьогодні його відзначають люди всіх поколінь. Адже це чудовий привід подарувати валентинку, квіти, солодкий подарунок і зізнатися в любові. Зараз, коли багато коханих перебувають далеко один від одного через війну , День святого Валентина — чудова нагода привітати близьку людину словами кохання, підняти їй настрій!

 14 лютого ми разом з нашими читачами робили своїми руками подарунки – валентинки, як знак доброти та любові. Під час війни і валентинки можуть відображати нашу реальність, а ще ми  дізнавались як  святкують це свято  у різних країнах.

У Франції найкращим подарунком у цей день вважають ювелірні прикраси і коштовності, а в Данії – засушені білі квіти. В Італії свято називається солодким днем, тому італійці дарують один одному солодощі та торти, прикрашені голубами та сердечками.

У Фінляндії 14 лютого відзначають Днем друга, тому у цей день жителі країни вітають зі святом не тільки своїх коханих, але й кращих друзів. У Швеції День святого Валентина називається "alla hjärtans dag", що означає "день усіх сердець". Шведи люблять солодке, а 14 лютого цього вдвічі більше: люди обмінюються тістечками, цукерками та желейними сердечками.

У Голландії в цей день жінка може зробити пропозицію чоловікові, якого вона вподобала. Якщо ж чоловік відмовляє, то він має подарувати їй шовкову сукню. А в Канаді чоловікові за відмову жінці може загрожувати штраф або ґрати.

Японія та Південна Корея. В країнах Східної Азії 14 лютого – це головне чоловіче свято. В цей день жінки дарують колегам та друзям чоловікам різноманітні фігурки з шоколаду. А для найрідніших – роблять їх самостійно.  Giri choco й honmei choco, наприклад, – найпопулярніші подарунки в Японії. Перший дарують колегам та друзям, а другий – коханому. Вважається, що чим ближчі стосунки, тим більше шоколаду має бути в подарунку. 







Немає коментарів:

Дописати коментар