01 жовтня 2020

Розважально – пізнавальний клуб «Відрада» Онлайн літературно – музичне свято «Хай теплою буде осінь життя» спільно з мистецькою школою № 1




1 жовтня для учасників клубу «Відрада» спільно з мистецькою школою № 1 відбулось онлайн літературно – музичне свято «Хай теплою буде осінь життя. Вихованці класу гитари Емельчук Наталії Станіславівни підготували музичне привітання для клубівців. Тож до вашої уваги відео – привітання і пізнавальні матеріали до свята.

Міжнародний день літньої людини – це досить нове свято. Вперше святкувати його почали наприкінці XX століття – спочатку в країнах Скандинавії, пізніше – в Америці. У всьому світі його почали відзначати після офіційного проголошення Генеральною Асамблеєю ООН .
У цей святковий, щедро напоєний теплом осінній  день, ми бажаємо віддати свою  шану і повагу людям, за спиною у яких великий віковий і життєвий шлях. Адже першого жовтня весь світ відзначає Міжнародний день людини похилого віку. І саме сьогодні  ми шануэмо те покоління, яке вистраждало під чорним крилом  голодоморів,   яке вистояло криваве пекло Великої Вітчизняної війни,  яке відбудувало зруйноване господарство і допомагає  нам творити майбутнє.
      Від старості неможливо втекти, але продовжити щасливі роки життя можливо. Деякі відчувають, що старість наближається вже в 40-50 років, але завжди є ті, хто відчувають себе молодими і в 80.Тільки від нас самих, від наших установок і бажань залежить те, коли прийде наша старість, і чи прийде вона взагалі. Навчитися правильного способу життя можна в будь-якому віці.З виходом на пенсію життя не закінчується, а лише з`являється  можливість нарешті реалізувати себе в тому, на що раніше не вистачало часу і з успіхом застосувати свої таланти, мудрість та інтелект.
 Люди старшого покоління –це джерело народної мудрості.Практичний життєвий досвід, невичерпна енергія, оптимізм та активна громадська позиція, вони повинні стати взірцем для  підростаючого покоління. Вони передають у спадок все найцінніше, що накопичили за все життя.
Долі всіх лідей золотого віку  багато в чому схожі   одна на одну. Про кожного можна писати романи і повісті. І  буде то бентежна розповідь про стійкість,  мужність,  працелюбність,  відданість громадському обов'язку.
 Все,  що оточує нас -  міста і села, заводи, безкраї лани -  є результатом  вашої невтомної праці. В усьому,  до чого торкнулися ваші руки,  залишилася частка вашої душі. Та і  власним  життям ми теж завдячуємо вам.                       
    Що таке щастя?  Що потрібно для того, щоб бути щасливим на цій святій землі? Тема вічна, як і саме людство. І кожен  на це питання відповість по-своєму. У  долі всіх людей є своє щастя. Щастя в тому, коли не байдуже, який   слід залишиш після  себе на землі, щастя в тому, якщо, окрім себе, думаєш про тих, хто поруч. По-своєму щасливі сьогодні всі, хто своїм відданим служінням державі,  людям вселяє  віру в майбутнє,  хто кожним своїм добрим ділом ніс до спраглих  сердець людей ідеї добра, злагоди і любові.
Український народ завжди славився шанобливим ставленням до батьків, турботою про найстарших представників громади.
Піклування про людей похилого віку – справа всього суспільства, адже саме старші люди зберегли для нас найкращі національні традиції, навчили долати труднощі та бути достойними свого міста і держави.
Чимало випробувань, болю і втрат довелося вам пережити та зберегти гідність, віру, любов, які ви пронесли через все своє життя. Бути вашими послідовниками – велика честь і відповідальність.
Цей день — символ єдності і спадкоємності поколінь, чудова нагода сказати теплі слова подяки батькам, ветеранам війни і праці, пенсіонерам і літнім людям за їх внесок у розвиток нашої країни, за багаторічну самовіддану працю, доброту й мудрість. З кожнім роком ми, нажаль, втрачаємо наших дорогих ветеранів – живих свідків далеких воєнних подій, тих, хто воював, йшов на смерть за свою країну.
Прийміть слова глибокої вдячності за все, що зроблено вами заради нашого майбутнього. Ваша праця, подвиг, ставлення до людей – це приклад для наслідування сучасній молоді.
Нехай осіння пора, в яку ви вступили, буде світлою й ласкавою, сповненою душевним теплом, увагою і турботою близьких!
Довгих і щасливих вам років життя! Будьте здорові, радійте успіхам дітей та онуків! Миру вам, оптимізму і благополуччя! Тож сьогодні,  коли всі ми і вся Україна вшановує  Вас -  свою гордість і славу,  прийміть наші  найщиріші вітання. Від щирого серця бажаємо вам здоров'я і довгих  років життя.  Нехай діти будуть для вас гордістю,  а онуки радістю.  Хай ваша золота осінь  завжди буде щасливою, радості, миру, добра вам в ім'я розквіту рідної неньки-Укаїни.  Ми хочемо, щоб у вас не лише сьогодні а й завжди був хороший настрій. Щоб кожен день додавав бадьорості, щоб сонячне проміння зігрівало сердця, а наші слова подяки возвеличували. 


Немає коментарів:

Дописати коментар