04 липня 2020

Інформина « На Івана Купала дівчина гадала»


Купання, стрибки через вогнище, ворожіння та пошук квітучої папороті - основні атрибути свята Івана Купала, яке відзначають у ніч з 6 на 7 липня, мабуть, відомі кожному. Та не все ми пам’ятаємо, що наші прадіди знали та вміли. Отже щоб дізнатись нове та послухати авторських купальських пісень у виконанні Жанни Арішаки та Галини Гулєвської зібрались наші читачі на інформину « На Івана Купала дівчина гадала», яка відбулась 4 липня.

Коли святкують Івана Купала? Чого не можна робити на Івана Купала?  Які обряди і повір'я пов'язані з Івана Купала?Який обряд залучення грошей і багатства в ніч з 6 на 7 липня?Як поворожити на любов в купальську ніч?  Що означають квіти-символи, які традиційно вплітають у вінок? Чи можна збирати лікарські трави та квіти на свято? На всі ці питання дізнались відповіді наші відвідувачі.
Окрасою заходу став концерт Галини Гулєвської та Жанни Арішаки. Лунали пісні «Нічь на Івана Купала», «Віночок», «Ой пусти вінок», «Чаклунська нічь», які викликали справжній захват. Тепла, приємна атмосфера заходів допомогає пережити і спеку і карантин. До речі всі санітарні норми були виконані. Тож до нових зустрічей! Чекаємо саме вас!









Немає коментарів:

Дописати коментар