01 квітня 2017

Тиждень дитячої та юнацької книги в бібліотеці

Свято дитячої та юнацької книги – це відкриття нових імен в літературі, шанування письменників, цікавих подорожей.  Мета його - залучення щонайбільше дітей до читання, до книг, бо в наш  час, час комп'ютеризації,  все менше і менше дітей спілкуються із "живою книгою". Тому  бібліотекарі у рамках Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги підготували і провели заходи спрямовані на залучення підростаючого покоління до знань, які сконцентровані у бібліотеках. 

Перший етап – святковий.
 До Свята «День дошкільника» для вихованців ДДЗ № 2, ДДЗ №7, які  вперше прийшли до нашої бібліотеки  бібліотекарі підготували пізнавальну та динамічну екскурсію – сторітелинг «Жила – була бібліотека». Діти дізнались, як працює бібліотека, чим абонемент відрізняється від читального залу, знайомились з бібліотечними правилами. З цікавістю  дізнались з ролику про історію створення книги та разом з бібліотекарями побували у   віртуальній подорожі «Відкриємо двері у казку», прийняли участь у  інтерактивній  грі «Країна казок народних». На завершення зустрічі бібліотекарі запросили до бібліотеки дітей разом з батьками.









Другий етап – літературний.
На нашій зустрічі з дошкільнятами ми познайомили дітей з книгами Корнія Чуковського, також переглянули мультфільм «Тараканище». На мультфільмах та казках виросло не одне покоління дітей, тому бібліотекарі познайомили дітей з цікавими фактами історії створення книг, а також із життя самого автора. Діти з задоволенням пізнавали персонажів казок по малюнку та відгадували твори автора по уривку.


Третій етап – подорожній.
В гості до бібліотеки прийшли молодші школярі ЗОШ № 1. Використовуючи слайд – презентацію бібліотекарі разом з учнями здійснили інтелектуально – пізнавальну подорож Японією. Діти познайомились з головними символами країни, визначними місцями та більш детально зупинились на системі освіти японських школярів, оцінюванні їх знань, шкільній формі та пришкільних клубах.




 


Усіх учасників тижня дитячої та юнацької книги бібліотекарі знайомили з цікавими бібліотечними подіями, учасниками яких вони можуть стати.
До всіх заходів були представлені тематичні книжні виставки "У світі книги чарівної", "Подорож  у світ казок", "Дитячий світ Корнія Чуковського".

Немає коментарів:

Дописати коментар